NIKKA DAYS 40%

40ml

18,-

Delikatna kompozycja whisky zbozowej i delikatnie torfowych single maltów. W tej whisky mamy zestawienie kilkudziesięciu destylatów. Aromaty z subtelnymi nutami moreli, brzoskwiń, kwiatów bzu, pomarańczy i wiciokrzewu, a także odrobinę pieprzu i akcentów dębu.W ustach jest gładka i owocowa, mocniej zaakcentowane są nuty zbożowe, toffi, prażone orzechy i wanilia.

NIKKA FROM THE BARREL 51,4%

40ml

36,-

Blend będący kompozycją blisko stu rożnych rodzajów whisky: single malt z Miyagiko i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy. Dojrzewająca w beczkach po burbonie, sherry butt, świeżych beczkach z amerykańskiego dębu i fefill hogshead. Butelkowana z wyższą mocą, pełna aromatów lilli, moreli, goździków i skóry z odczuwalnymi nutami przypraw, dębiny, karmelizowanych jabłek i dojrzałych brzoskwiń, z długim finiszem z lekko słoną nutą.

KINUURA 43%

40ml

30‚-

Owocem japońskiej fascynacji Zachodem jest dość długa już tradycja whisky. Trunki z Kraju Kwitnącej Wiśni są znakomite, a Japończycy podchodzą do wszystkiego z typowym dla siebie perfekcjonizmem. W ten sposób powstała Kinuura –whisky lekka i bujna niczym bryza nad spokojmymi morskimi wodami.

HIBIKI JAPANESE HARMONY BLENDED 43%

40ml

47‚-

Dla Japończyków Hibiki to synonim harmonii. Słodki owocowo-kwiatowy aromat połączony z naturalną mocą dębiny, tworzy dystyngowaną whisky o dobrze zbudowanej strukturze. 24 ścianki na butelce tego trunku trunku symbolizują starożytną tradycję „Sekki”, odnoszącą się do japońskiego kalendarza zawierającego 24 pory roku.

YOICHI SINGLE MALT 45%

40ml

55,-

Whisky o miedziano- złotawej barwie, której zapach przywodzi na myśl krem migdałowy i świeże owoce, z aromatami dębu, cynamonu i torfu, które dodają głębi i wyrazu. Rześka i świeża, z posmakiem papryki, łupiny orzecha i wyczuwalnym torfem z prostym, wyrazistym dębowym i lekko słonym finiszem.

TAKETSURU PURE MALT NON AGE NIKKA WHISKY 43%

40ml

39‚-

Stworzona po raz pierwszy w 2014 roku jest kompozycją whisky z destylarni Yoichi i Miyagikyo, leżakowanych średnio około 10 lat w różnych typach beczek. Wysoka zawartość destylatów z Miyagikyo w blendzie nadaje świeżego i owocowego charakteru, a dojrzałe aromaty trunek zawdzięcza użyciu beczek po sherry. Barwa złota z różowymi refleksami. Aromat urzekający, świeży i owocowy. Wyczuwalne świeże brzoskwinie i winogrona, uzupełnione ciastem migdałowym, biszkoptami i rodzynkami. Dodatkowo można w niej znaleźć akcenty słodowe i cytrusowe (mandarynki) oraz odrobinę werbeny i rumianku. W smaku kawa, lukrecja, dębina i cygara i bardzo delikatne dotknięcie dymu torfowego.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego lokalu gwarantując niezapomniane wrażenia, profesjonalną obsługę i posiłki zachwycające smakiem!

Gdynia

ul. Przebendowskich 38
81-543 Gdynia
tel. 58 710 07 01
kom. 662 011 462
e-mail: gdynia@hashisushi.pl

Gdańsk

al. Rzeczypospolitej 4/149
80-369 Gdańsk
tel. 58 717 10 66
kom. 733 733 999
e-mail: gdansk@hashisushi.pl

Sopot

ul. Dworcowa 7
81-704 Sopot
tel. 58 340 37 37
kom. 537 77 22 33
e-mail: sopot@hashisushi.pl


TRIPADVISOR
Restauracja w Gdyni
Restauracja w Gdańsku
Restauracja w Sopocie

FACEBOOK

SUSHI

MENU

NAPOJE

NA WYNOS
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.