HIBIKI JAPANNES HARMONY BLENDED 43%

40 ml

47‚-

Dla Japończyków Hibiki to synonim harmonii. Tak właśnie jest w przypadku tej whisky, gdyż reprezentuje ona mariaż najlepszych jednorodnych whisky z Japonii. Słodki owocowo-kwiatowy aromat połączony z naturalną mocą dębiny, tworzy dystyngowaną whisky o dobrze zbudowanej strukturze. 24 ścianki na butelce tego trunku trunku symbolizują starożytną tradycję „Sekki”, odnoszącą się do japońskiego kalendarza zawierającego 24 pory roku.

YAMAZAKY DISTILLERY RESERVE SINGLE MALT 43%

40 ml

45‚-

Edycja Distiller’s Reserve została wypuszczona na rynek stosunkowo niedawno, bo wiosną 2014. Trunek dojrzewa w trzech rodzajach beczek: po sherry, bordeaux oraz w beczkach z dębu Mizunara. Sprawia to, że efekt końcowy jest niezwykle aromatyczny i posiada złożony smak. Aromat świeżych truskawek, suszonych owoców i kwiatów przeplata się z akcentami drzewa sandałowego i kokosa. W smaku owocowe nuty łączą się z delikatnym akcentem dębiny i niewielkim dodatkiem przypraw. Finisz długi, waniliowo-cynamonowy, z delikatną pikantnością.

HAKUSHU DISTILLERY RESERVE SINGLE MALT 43%

40 ml

40‚-

Koncepcją budowy japońskiej destylarni Hakushu było przede wszystkim podtrzymaniem harmonii z lokalną fauną i florą. Nieoficjalnie tę destylarnię nazywa się „leśną”, ze względu na jej położenie u podnóża góry Kaikomagatake, pośród bujnej roślinności. Niektóre wytwarzane tu destylaty po maturacji poddawane są specjalnej filtracji przez zwęglone drzewo bambusowe, nabierając w ten sposób krągłego aromatu. Hakushu Distiller’s Reserve to whisky Single Malt leżakowana w beczkach z amerykańskiego dębu. Lekko dymiony słód jęczmienny uwydatnia odświeżający i orzeźwiający charakter whisky, zbliżonej zapachem do świeżych liści. Zdecydowane aromaty mięty, melona, ogórka, grejpfruta i tymianku, z torfową końcówką.

MIYAGIKYO SINGLE MALT NIKKA WHISKY 45%

40 ml

53‚-

Ten japoński Single Malt z destylarni Miyagikyo jest młodą edycją, bez określania wieku. Miękki i owocowy, z nutą łagodnych przypraw, jest doskonały na aperitif. Szata barwy starego złota, aromaty wyrafinowane i bogate, intensywnie kwiatowe (hiacynty, żonkile) ewoluują w nuty szafranu, anyżu i skóry. Wyczuwalna odrobina owoców cytrusowych. Dobry balans między słodyczą i goryczą. Usta lekko kokosowe, z posmakiem migdałów i orzechów nerkowca, pieprzne i mineralne, odsłaniają w finiszu nuty dojrzałych śliwek i gruszek.

MARS SINGLE MALT SHERRY & AMERICAN WHITE OAK 57%

40 ml

108‚-

Nowa, limitowana edycja whisky Mars Single Malt. Dojrzewała zarówno w beczkach z amerykańskiego dębu, jak i tych po hiszpańskim winie Sherry. Wydestylowana w 2011 roku, dojrzewała 3 lata i została zabutelkowana z mocą 57%. Bogactwo słodkich aromatów śmietanki z truskawkami, toffi, pianek marsmallows, kawy i esencji waniliowej. Wśród tej słodyczy znajdziemy też nienachalny słodki torf. Po chwili poczujemy mango, popcorn i mus truskawkowy. Naprawdę bomba aromatyczna jak na tak młody trunek. W Ustach pełna i kremowa. Mocno orzechowa z nutami cynamonu, bananów, palonych ziaren kawy i liści tytoniu. Do tego jagody, ziele angielskie, słód i dębina.

NIKKA BLENDED WHISKY 40%

40 ml

23‚-

Nikka Whisky Blended to delikatna whisky w typowym, japońskim stylu. Gładka i intensywnie owocowa, uniwersalna i bardzo przystępna. Dostępna wyłącznie w Europie!

NIKKA COFFEY GRAIN 45%

40 ml

39‚-

Nikka Coffey Grain to znakomita whisky, wyprodukowana z kukurydzy przy użyciu aparatu Coffey’a. Nieco egzotyczny, lekko owocowy i absolutnie unikalny trunek, dla koneserów szukających niekonwencjonalnych smaków. Aromaty zdecydowanie cytrusowe z nutą dębu.

NIKKA COFFEY MALT 45%

40 ml

43‚-

Wydestylowana w 100% ze słodowanego jęczmienia, w aparacie Coffey’a, zwykle przeznaczonym do słabszych whisky typu Grain, jest niesamowicie owocowa i korzenna. Aromat świeży z nutami kandyzowanej skórki cytryny i przypraw korzennych. W Ustach wyrazista i intensywna z bogatą strukturą. Mocno wyczuwalny cynamon, goździki i cytrusowa świeżość. Idealna harmonia dębiny, korzeni oraz cytrynowo-pomarańczowych nut. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać. Po prostu pyszna.

NIKKA PURE MALT BLACK 43%

40 ml

47‚-

Kompozycja maltów głównie z Yoichi, niefiltrowana na zimno. Cudownie łączy w sobie intensywną torfowość z soczystą owocowością . Barwa głębokiego złota z bursztynowymi refleksami. Aromat pełen owoców śliwki i brzoskwini z dodatkiem skórki cytrynowej, pieprzu, gorzkiej czekolady i oczywiście dymu. W ustach mocna i pikantna, z wyczuwalnymi dojrzałymi śliwkami, lukrecją, miodem wrzosowym i torfem.

NIKKA PURE MALT RED 43%

40 ml

47‚-

Znakomita większość tej kompozycji pochodzi z destylarnii Miyagiko. W nosie wyczuwalne nuty toffi, karmelu, cytrusów i kandyzowanych owoców. Bogata w aromaty kwiatowe i owocowe, w stylu najlepszych Whisky z Lowland. W ustach kremowa i lekko maślana, z posmakiem miodu i świeżych, letnich owoców.

NIKKA PURE MALT WHITE 43%

40 ml

47‚-

Stworzona na styl trunków z Islay i wyprodukowana na bazie słodu stamtąd sprowadzonego. Elegancki nos o torfowym charakterze. Odsłania aromaty egzotycznych owoców, miodu, skóry i kwiatów. W ustach delikatna, idealnie zbalansowana struktura połączona nutami słodu, dymu, torfu, miodu i orzechów, z odświeżającym aromatem suszonych ziół. Finisz długi i rozgrzewający, z nutą goryczy podobnej do tej ze skórki orzecha włoskiego.

TAKETSURU PURE MALT NON AGE NIKKA WHISKY 43%

40 ml

39‚-

Stworzona po raz pierwszy w 2014 roku jest kompozycją whisky z destylarni Yoichi i Miyagikyo, leżakowanych średnio około 10 lat w różnych typach beczek. Wysoka zawartość destylatów z Miyagikyo w blendzie nadaje świeżego i owocowego charakteru, a dojrzałe aromaty trunek zawdzięcza użyciu beczek po sherry. Barwa złota z różowymi refleksami. Aromat urzekający, świeży i owocowy. Wyczuwalne świeże brzoskwinie i winogrona, uzupełnione ciastem migdałowym, biszkoptami i rodzynkami. Dodatkowo można w niej znaleźć akcenty słodowe i cytrusowe (mandarynki) oraz odrobinę werbeny i rumianku. W smaku kawa, lukrecja, dębina i cygara i bardzo delikatne dotknięcie dymu torfowego.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego lokalu gwarantując niezapomniane wrażenia, profesjonalną obsługę i posiłki zachwycające smakiem!

Gdynia

ul. Przebendowskich 38
81-543 Gdynia
tel. 58 710 07 01
kom. 662 011 462
e-mail: gdynia@hashisushi.pl

Gdańsk

al. Rzeczypospolitej 4/149
80-369 Gdańsk
tel. 58 717 10 66
kom. 733 733 999
e-mail: gdansk@hashisushi.pl

Sopot

ul. Dworcowa 7
81-704 Sopot
tel. 58 340 37 37
kom. 537 77 22 33
e-mail: sopot@hashisushi.pl


TRIPADVISOR
Restauracja w Gdyni
Restauracja w Gdańsku
Restauracja w Sopocie

FACEBOOK

SUSHI

MENU

NAPOJE

NA WYNOS
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.